Certifiering i export import Handelskammaren
Export Afrika, Import Asien, Sydamerika
Webdesign, Bokprojekt, Franska
Logistik, Kundservice inom e-com
Internationell Logistik, YH-examen Marknadsföring


CV

Logistiker

Transportbokning, tullhantering, exportdokument, kundansvar på ett företag i Örebro med export, import och cross trade över hela världen.

2021 – pågående

Certifiering i Export & Import, Handelskammaren

Tullhantering, Incoterms 2020 Villkor för Betalning, Exportdokument, Remburser (LC). Klicka här för detaljer:  

2020

Webdesign

Designen av intonum.com, mariliedstrom.se och www.larssonsportfiske.se. Skapat hela denna site: www.lennqvist.net där Anders satt upp utvecklingsmiljö, löst extraordinära tekniska problem och gjort transfer till webhotell mm.

2020

Handläggare, kundservice

Kundservice i körkortsfrågor på Transportstyrelsen

2019

Logistiker, export till europeiska länder

Logistik och kundservice på Sonat för Zlatan Ibrahimovic’s klädmärke A-Z. Använde dagligen franska, tyska, spanska och engelska i kontakt med kunder. Leveransbevakning, förtullning, exportdokument.

2016-2019

Franska i Aix-en-Provence, Internationell Logistik

Franska på C1-nivå (steget före modersmål)
Gick en delkurs i Internationell Logistik
Avancerad Excel

2018-2018

Importadministration, Försäljning, order, kundservice, 

Säljare, import och order på The House of Fair Trade. Utvecklade nya fairtradeprodukter,  www.housefairtrade.se

2011-2016

Sales support, export

Sales support på Ekman & co för fransktalande västafrika. Allt från order, leveransbevakning, remburser och fakturering till import- /exporthantering. Intensiva kontakter med kunderna i Afrika, speditörer, leverantörer och agenter över hela världen.

2010-2010

Producerade och sålde vår bok

Efter utbildningen i Reklam & Marknadsföring skapade jag vår bok utifrån material vi samlat under 14 månader lång resa. Redigerade, fotade, lät trycka, marknadsförde och sålde sedan boken själv

2009-2009

Kurs Exportförsäljning

En fem månader lång kurs i exportförsäljning på Folkuniversitetet med internationell marknadsföring, säljteknik, juridik, affärsengelska, internationell affärskunskap mm.

2010-2011

YH-utbildning i Reklam & Marknadsföring

Webdesign, copywriting, projektarbeten för att skapa fiktiva reklamkampanjer 

2007-2009

Kvalitetskoordinator, webmaster intranät

Kvalitetskoordinator och assistent till kvalitetschef på Ericsson Göteborg. Ansvarade för uppdateringar och innehåll på företagets intranät. Jag skapade webbsidor för flera projekt och underhöll siterna med aktuell information.

1999-2005

Sales support, marknadsassistent export

Under fem år arbetade jag som sales support / marknadsassistent på Contrex, ett tradingföretag med skeppningar till Mocambique med allt vad det innebar av exportdokument, ursprungscertifikat etc och där de flesta affärer skedde med remburs. Jag hade täta kontakter med banker, leverantörer, speditörer och till viss del kunder.

Under sex år arbetade jag som säljstöd åt säljavdelningen och marknadschefen på Örebro Pappersbruk (nuvarande Mondi). Arbetet innebar täta kontakter med säljkontoren ute i Europa (franska och tyska samt engelska förstås).

1985-1998