En idé om en resa och en bok

Vem sa att drömmar inte går att uppfylla? Vi ville göra en lång resa, se djur och människor och andra platser.
Så vi sparade och planerade under fem års tid. Gav oss sedan iväg och var borta i 14 månader. Det blev många fantastiska upplevelser, möten, smaker och bilder att ta med hem. Där väntade nästa steg: att göra en bok.
Några år senare var den klar och vi tryckte och sålde den på eget förlag. Det var ett jättejobb, men väldigt lärorikt och roligt. Boken finns kvar i några exemplar, hör av dig om du är intresserad.

Boken heter Sol, Safari & Serundeng och är en reseberättelse/ fotobok. Men det är också en kokbok, eftersom vi tagit med recept vi träffat på i länderna vi reste genom. Det som beskrivs i boken är en resa genom Egypten, Kenya, Tanzania, Uganda, Kongo, Mauritius, Singapore, Malaysia, Thailand, Indonesien, Australien och Papua Nya Guinea.
Här är några bilder ur boken:

I boken finns ett antal goda recept. T ex finns GadoGado och Satay Ayam från Indonesien. Pitabröd och hummus från Egypten, Världens godaste kyckling från Kenya och Ummu från Nya Guinea som helst ska lagas i en stekgrop med heta stenar (men som även går bra att steka i ugn)  🙂